Gör ditt hem mer miljösmart

Det är viktigare än någonsin att vi börjar leva och handla på ett grönare sätt. Att börja arbetet på hemmaplan är därför ingen dum ide. Du kan själv anpassa ditt hushåll med en grön energikälla, energisnåla produkter och även återanvända dina saker för att minska din konsumtion. Alla kan vi göra något för att göra hemmet mer miljösmart och vi listar några enkla saker som kommer att reducera din klimatpåverkan och även spara dig en hel del pengar.

Energisnål elektronik och maskiner

I vardagen är vi idag väldigt beroende av elektronik och maskiner, för att huset ska fungera och allting ska flyta på. Om man lägger samman den totala energiförbrukningen i hemmet, kan den snabbt bli ganska hög. Då framförallt om du använder dig av äldre elektronik eller maskiner som inte är särskilt energisnåla. 

Att köpa en energisnål kaffebryggare, kommer till exempel att spara dig väldigt mycket energi i det långa loppet. Detta kommer då också att visa sig på din elräkning. Med detta menar vi inte att du ska byta ut all din elektronik på samma gång, vilket är både kostsamt och väldig slösaktigt. Men om din vattenkokare till exempel går sönder, bör du kika på en miljösmart vattenkokare som drar mindre energi att ersätta den gamla med. Du kan även köpa begagnade maskiner i den mån som går, men kika då på när den har tillverkats, att den uppfyller alla säkerhetskrav och såklart också att den inte blir en miljöbov i ditt hem. 

När maskinerna inte används, var noga med att dra ur kontakten. Detta kommer även att göra ditt hem mer brandsäkert.