Grilla på ett miljövänligt sätt

Det är väldigt mysigt att tända en eld, grilla eller helt enkelt tillaga sin mat utomhus. Men om du vill ha miljön i åtanke så är det framförallt en metod som är lite extra snäll mot planeten och detta är att använda gasol. Anledningen är att det krävs både mindre naturresurser och energi för denna typ av grillning. Dessutom kommer det inte att bli särskilt mycket biprodukt som du behöver göra dig av med och som kan vara rent av skadligt för miljön.

Om du till exempel jämför gasolgrillar med kolgrillar, så kommer du både att använda syntetiska briketter och troligtvis även addera en rejäl mängd tändvätska som naturen inte kommer att må särskilt bra av. Så köp en gasolgrill online och du kan grilla oftare och känna dig mer säker i ditt val.

Vad du grillar har störst betydelse

Men en sak som har kanske ännu större betydelse för miljön är vad du faktiskt lägger på grillen. Jordbruksproduktion och då framförallt köttproduktionen kräver väldigt mycket av miljön och släpper ut enorma mängder växthusgaser. Så vill du grilla mer miljösmart så bör du också välja mer gröna råvaror.

Om du är van vid att grilla kött kanske det är knepigt att tänka om, men vi rekommenderar att du läser olika recept och testar på att grilla saker som olika grönsaker, kanske sätt samman ett smakrikt grillspett eller testa på att grilla marinerad tofu. Detta kommer garanterat få dina smaklökar att dansa och passar de flesta tillbehör som potatis eller en näringsrik sallad.