Finns det hopp?

Något som många grämer sig över är att det verkar som att det inte finns någon poäng med att anstränga sig, eftersom många saker antyder att klimatet är bortom räddning. Andra anser däremot att detta är ett dystopiskt tankesätt som absolut inte gör något för att förbättra saker och ting eller ge framtida generationer möjligheten att uppleva den otroliga natur och miljö som vi själva vuxit upp i. Så vad bör man egentligen göra? Vi förespråkar definitivt att man ska göra vad man kan, och inte försöka påverka de saker som verkar orubbliga.

Måste bränner ganska snabbt ut sig med följd att de helt och hållet tappar intresse för miljöfrågor. Mycket på grund av att de försöker ligga på 100% hela tiden. Detta är enligt oss knappast någon bra väg till framgång. Tvärtom tycker vi att man ska fokusera på de små sakerna, försök ändra det som gör skillnad för dig, din familj och här och nu. För om vi alla ändrar våra rutiner så kommer det definitivt att leta till stora förändringar. Men förvänta dig inte några enorma eller omvälvande händelser. Miljöfrågor har nämligen visat sig vara väldigt diskreta och blygsamma i naturen. Och det är endast i de stora dragen som vi ser skillnad.

Exakt vad du vill göra behöver du själv ta ställning till. Vi tycker att du ska vara stolt över varje liten sak du gör som får effekt. Oavsett hur liten den är. För tillsammans kommer vi faktiskt att göra skillnad. Och det finns hopp!

hoppas på det bästa