Motionera ute i naturen

Det finns ingenting så uppfriskande som att motionera utomhus. Allting från en fridfull yogastund i parken, till en längre vandringstur med vännerna. Men även du som är mamma- eller pappaledig kan såklart också ta till vara på dagens ljusa timmar. Investera i en joggingvagn och ingenting står längre i vägen för din träning.

För att ta till vara på naturen och ändra sitt miljötänk, är det alltid en fördel att spendera mer tid utomhus. Du vet vad dina val kommer att påverka och kommer även att upptäcka förändringar i naturen, som är en direkt bidragande faktor av utsläpp och oaktsamhet från oss människor. Du som har barn, kan börja lära ditt barn tidigt om naturens fantastiska egenskaper och sidor.

Utöver detta ger motion utomhus inte bara dig ett bättre miljötänk och ett mer välmående hjärta. Naturen hjälper oss på så många andra plan, vilket vi ska kika lite extra på i denna artikel.

Fördelar med att motionera utomhus

Testar har visat att personer som tränar utomhus regelbundet, får ta del av andra hälsofördelar utöver vad själva träningen ger. Bland annat har det visat sig att man sover bättre efter träning utomhus och att den varierade terrängen stärker skelettet, mer än träning på gym gör.

En annan sak som du direkt kommer att märka av är din energinivå. Träning utomhus hjälper kroppen att bilda mer D-vitamin i huden, vilket är uppiggande och nödvändigt för att vi ska kunna vidhålla en god hälsa. Så varva din inomhusträning med promenader eller löprundor, för en balanserad hälsa och ett friskare sinne.