Klimatsmart resande

Även om det kanske inte sker så överdrivet mycket resande nu när det råder minst sagt problematiska förhållanden, så är ändå resande en viktig del av våra respektive liv. Och att kunna resan är för många personer en sorts frihetskänsla som helt enkelt inte går att ersätta med något annat. Men hur gör man för att säkerställa att ens resande är klimatsmart? Vi har några tips.

Först och främst bör man fundera på vilket fordon man använder för sitt resande. Även om bil på många sätt är standard så finns det mycket att tjäna på att välja kollektiva transportmedel. Vi förstår om det inte känns så lockande här och nu. Men vi måste utgå ifrån att det finns en framtid utan de rådande begränsningarna.

Hur långt behöver man egentligen resa? Kanske går det att välja ett kortare resmål och få en annan, eller en likvärd upplevelse. Medelhavet och Amerikanska kontinenten har helt blivit två standardalternativ, men hemmaplan går också att utforska. Se om ni kan hitta ett ställe att resa till som inte ligger lika långt bort.

Behöver man överhuvudtaget resa? Många väljer numera att semestra på hemmaplan, då det på sätt och vis är tryggare, billigare och enklare. Det passar definitivt inte alla. Men vi föreslår att man åtminstone funderar på huruvida det inte är möjligt att spendera lite mer tid på att uppleva sin närmiljö. Denna sorts semestrande stödjer även lokala verksamheter, vilket på sikt är bra för oss alla. Vad som passar dig är något du i slutändan själv får avgöra.

resa